Kommer boken sluta lyckligt?

 • Jag tror att boken kommer sluta olyckligt, jag har sett filmen så jag vet men jag tror att boken kan vara skriven lite annorlunda. Jag tror att boken kommer sluta lyckligare än filmen, jag tror att Hazel kommer kanske på något sätt komma över August död lite mer än i filmen.
 • Vi såg en film med klassen där en kvinna berättade om boken. Hon råkade dock säga lite för mycket, så jag vet att boken inte kommer sluta lyckligt. Så någonstans där förstår jag att boken kommer sluta olyckligt eftersom en person kommer dö och de är alltid tråkigt
 • Nej, det kommer förmodligen ta en oväntad vändning som ingen riktigt har väntat sig vilket också bara kryddar på den sorgliga stämningen.
 • Jag tycker det är ett sorgligt slut. Augustus dör olycklig, eftersom han på slutet blir så sjuk att han inte kan klara sig själv, något som får honom att känna sig förtvivlad. Hazel blir ensam kvar men jag tror samtidigt inte att det är det värsta som skulle kunna hända, hon vet att hon ändå ska dö så hon känner sig bara mer redo efter det.

Vad innebär ett lyckligt slut?

 • För mig innebär de när något inte varit så bra men till slut slutar det helt fantastiskt. Man tror först att det ska hända något förskräckligt men det slutar med att det blir tvärtom istället. Det slutar alltså bra istället för väldigt dåligt.
 • Ett lyckligt slut innebär att karaktärer mår bra i slutet. Folk kan ha dött och sådant men bara dom mår bra så tycker jag att det är ett gott slut.
 • Båda får ett återfall samtidigt men överlever
 • Ett lyckligt slut för mig är att hon skulle på något magiskt sätt överleva cancern.
 • Ett lyckligt slut för mig innebär att karaktärerna i boken får det bra i slutet även fast allt kanske inte vart så lyckligt blir slutet det iallafall.
 • Ett lyckligt slut för mig är att kanske att två blir kära i varandra och lever lyckliga i alla sina dagar.
 • Att i slutet att det inte ska finnas ohanterliga problem, i slutet ska allt liksom lösa sig och man ska känna lycka.
 • Ett lyckligt slut för mig är ett slut som kan få en fortsättning. Att slut där alla dör är för mig ett mycket olyckligt slut eftersom det just blir ett slut. I Förr eller senare exploderar jag så har ju slutet en fortsättning men man vet att allting tillslut kommer få ett slut.
 • Att t ex om någon får något lyckligt/bra liv, eller om man får en ny vän eller något liknande.

Vad innebär ett olyckligt slut?

 • För mig innebär ett olyckligt slut när man tror att allt är frid och fröjd men i slut ändan händer något förskräckligt och de slutar helt enkelt jättehemskt. Något man inte trodde skulle hända händer och de förändrar någons liv eller vardag.
 • Olyckligt slut är om hon skulle dö i förtid.
 • Ett olyckligt slut däremot innebär att slutet i boken inte är så värst glatt, en karaktär dör oftast och de andra karaktärerna mår dåligt.
 • Ett olyckligt slut enligt mig är att någon dör eller att någons mamma eller pappa dör. Eller någon i familjen.
 • När problem fortfarande finns kvar, tex att ens mamma fortfarande ligger på sjukhus i slutet med komplexa skador utan att man ska veta hur det går. När huvudpersonen fortfarande inte mår bra eller har en god magkänsla. När man inte vet hur det ska gå och boken bara slutar i en obehaglig händelse
 • Ett olyckligt slut är ett slut som inte har en fortsättning. Att de är nåt sorgligt som händer och att de inte blivit som man hoppats.